Projecten

Beginpagina » Projecten » Projecten » 2014: kleine inktvisjes haken

2014: kleine inktvisjes haken

Een verzoek voor een goed doel: In januari 2013 haakte een Deense vrouw een inktvisje voor een veel te vroeg geboren kindje. Dit inktvisje werd bij het kindje in de couveuse gelegd en het bleek dat het kindje daar een stuk rustiger van werd en ook niet meer zo vaak aan de slangen en sonde trok. Het patroon is te vinden via Patronen -> Breipatronen op de site.
Kleine inktvisjes.jpg
Beginpagina » Projecten » Projecten » 2014: Afrikaanse comfort poppen » 2014: Afrikaanse comfort poppen
ComfortPoppen(1)jpg
ComfortPoppen(2)jpg
ComfortPoppen(3)jpg
Mei (118).jpg
Mei (117).jpg
ComfortPoppen(1)jpg
ComfortPoppen(2)jpg
ComfortPoppen(3)jpg
Mei (118).jpg
Mei (117).jpg
ComfortPoppen(1)jpg
ComfortPoppen(2)jpg
ComfortPoppen(3)jpg
Mei (118).jpg
Mei (117).jpg
Beginpagina » Projecten » Projecten » 2010: vingerloze handschoen

2010: vingerloze handschoen

De breiclub kreeg in januari 2010 een verzoek om 20 stuks vingerloze handschoenen te breien. In het kader van de verhuizing van de foto’s van “De Zuiderlingen” vanaf Katendrecht, hebben de dames Anja, Annie, Caroline, Catrien, José, Leni, Loes en Mary vingerloze handschoenen gebreid voor de verhuizers. Om te kunnen laten zien hoe wij met de machine werken, hadden we onze machine vanuit het clubgebouw meegenomen. We werden op een promonente plek gezet, namelijk óp het podium.
Tentoonstelling1.jpg
Beginpagina » Projecten » Projecten » 2009: blokdekens

2009: blokdekens

Een verzoek voor een goed doel: brei 2 blokken per maand om uiteindelijk een dekentje te maken voor een weeshuis in Roemenië. De dekens werden persoonlijk door een bekende van de breiclub naar het weeshuis gebracht. De blokken mochten machinaal of met de hand worden gebreid.
Deken04.jpg
Beginpagina » Projecten » Projecten » 2008: muts en sjaal

2008: muts en sjaal

Het verzoek om een sjaal en muts te breien voor het Ouderenfonds is door 20 breisters gehonoreerd. Een goede doelen winkel in Den Haag heeft de artikelen verkocht en de opbrengst kwam ten goede aan een kerstdiner voor eenzame ouderen.
Muts2.JPG